RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny positiv pantedom i Tyskland

Sist oppdatert:
Den regionale domstolen i Koblenz skal i dag ha kommet til at salget av importerte drikkevarer uten pant er ulovlig og har stoppet salget fra en butikk i delstaten Rheinland- Pfalz
Det opplyser kilder til iMarkedet.no, og bekreftes nå i ettermiddag av det tyske nyhetsbyrået Dpa.

Bakgrunnen for saken er at boksprodusenten Ball Packing Europa selger blant annet øl- og brusbokser gjennom det nylig opprettede drikkevareutsalget Vamos i delstaten Rheinland- Pfalz, uten pant.

Ball Packing har begrunnet mangelen på pant i EU-lovgivningen på området, og dommen i EU-domstolen som kom i midten av desember hvor det kom frem at det tidligere emballasjedirektivet i Tyskland virket diskriminerende for utenlandske drikkevareprodusenter.

De mener at EU-dommen derfor åpnet for at importerte drikkevarer kan selges uten pant.

Dette har den regionale domstolen i Koblenz i dag satt en stopper i form av en midlertidig forføyning. Det var den tyske miljøorganisasjonen Deutsche UmweltHilfe som hadde stevnet butikken.

Tyskland vedtok med virkning fra nyttår den nye panteloven, som også skal ha utbedret den kritikken som kom frem i EU-domstolens dom i desember, og slik sett nå er EU-konform.

Dagens avgjørelse er nok et tilbakeslag for motstanderne av innføring av pant på drikkevareemballasje i Tyskland, som nå ser ut til å gå sin gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere