RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Potter først til jul

Sist oppdatert:
Norske Harry Potter-fans må smøre seg med tålmodighet. Den sjette boka blir ikke klar på norsk før nærmere jul.

Årsaken er som forrige gang - det norske forlaget Damm får ikke tilgang på boken før den er kommet ut på engelsk 16. juli.

Klar til jul
Dermed får ikke oversetter Torstein Bugge Høverstad anledning til å starte oversettelsen før midt på sommeren.

Forlaget Damm opplyser til TV 2 Nettavisen at de ikke har en dato for utgivelsen spikret ennå og at denne ikke vil være klar før høstlisten presenteres.

Tykk bok
Men sikkert er det at Bugge Høverstad har en stor oppgave også denne gangen. Ifølge JK Rowlings forlag, Bloomsbury, er boken på over 647 sider. Det er likevel litt kortere enn forrige bok, «Harry Potter og føniksordenen».

«Harry Potter and the Half Blood Prince» er nest siste bok i serien om Harry Potter. Potter-elskere spekulerer vilt i hvem halvblodsprinsen kan være. JK Rowling er som vanlig taus om bokens handling, men har allerede sagt at prinsen verken er Harry eller Lord Voldemort.

Utenlandsk lekkasje
De senere årene har det blitt mer og mer vanlig at utenlandske forlag får anledning til å oversette bøker slik at de kan få ut landets utgivelse samtidig med originalen. Dette skjer imidlertid ikke for Potter.

Det innebærer at man vil få en lekkasje til den engelskspråklige utgaven. Når det gjelder Harry Potter, har bøkene imidlertid et stort barnepublikum som ikke leser bøkene på engelsk, men foretrekker Torstein Bugge Høverstads oversettelse.

På topp
For tiden ligger den engelskspråklige utgaven på topp, ikke bare på internasjonale nettbokhandler, men også på norske steder som Bokkilden og mao.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere