RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny PS3 kommer 1. september

(Sony)
Sist oppdatert:
Men noe priskutt kan du se langt etter i Norge.

(Spillmagasinet): Nordisk Film Interactive, som distribuerer Playstation i Norge, bekrefter i en pressemelding at den nye og slankere Playstation lanseres 1. september i Norge.

Samme dag oppdateres systemprogramvaren i konsollen til versjon 3.0. Oppdateringen bringer blant annet en bedre oversikt over hva som er nytt i Playstation Store til brukeren samt snarveier til de siste spillene du har spilt.

Da Sony annonserte den nye konsollversjonen uttalte de at den blir både mindre og billigere. Størrelser er imidlertid det eneste som krymper i Norge, ifølge en oversikt Dagbladet har publisert.

Den viser at maskinvaren snarere øker noen hundrelapper i pris i forhold til den gamle versjonen. Årsaken skal være en langvarig priskrig mellom de største elektronikkjedene i Norge, hevder nordisk innkjøpssjef for Elkjøp Entertainment, Eirik Lundberg, overfor avisen.

I Norge er det butikkene selv som bestemmer utsalgsprisen på et produkt, basert på butikkens innkjøpspris fra leverandøren og konkurransen i markedet.

Endringene i Sonys nye konsoll, populært kalt «Slim», er reduksjon i størrelse, større harddisk (120 gigabyte), kommer med DualShock 3-kontroller og maskinen skal dessuten bruke mindre strøm. Det er imidlertid ikke lenger mulig å installere operativsystemet Linux på den nye Playstation 3 - for den som bruker det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere