*Nettavisen* Nyheter.

Ny pyramide til Norge

Nordmannen Asle G. Frydenlund er i ferd med å bygge opp et nytt pyramideeventyr i Norge. Han lokker med millioninntekter og økonomisk uavhengighet.

19.05.08 00:07

Av:Sigvald Sveinbjørnsson og Henning Aarset NA24Asle G. Frydenlund promoterer i disse dager et nytt nettverksselskap i Norge. Frydenlund har tidligere vært involvert i World Games International. Dette var et såkalt nettverksselskap, eller pyramideselskap, som sprakk i fjor.Flere hundre nordmenn ble rammet av kollapsen, og folk som hadde spyttet penger inn i pyramiden i håp om å bli steinrike på blant annet handel i fiktive aksjer, fikk oppleve at pengene de trodde de hadde tjent, forduftet.- Bli først i Europa!

Nå prøver Frydenlund seg igjen gjennom konseptet PowerTeamGlobal. På nettsidene til selskapet lokkes interesserte med følgende overskrift og tekst:«Bli FØRST i Europa! I dette øyeblikket har du fått en unik sjanse til å kunne bli økonomist uavhengig for resten av livet, gjennom å bli den første til å starte opp i ditt land, ved å kunne introdusere ett av de LEDENDE nettverk marketing selskapene i verden som skal introduseres i hele Europa.»Det blir også lokket med svært lukrative poster for de som kommer seg tidlig inn i pyramiden.«Rundt omkring i verden, og kun i løpet av 5 driftsår, har dette selskapet 16 distributører som har blitt dollar millionærer, og av disse tjener 7 av dem over $100,000 pr. uke. Og nå inviteres du til å bli den neste i rekken av suksessfulle distributører!»Og hva skal man selge?

Det er velvære, helse og anti-aldringsprodukter, som ifølge nettsidene til PowerTeamGlobal kun inneholder naturlige ingredienser, og som i løpet av få minutter vil demonstrere sin høye kvalitet og «at det finnes ett enormt, meget likvid og hurtig voksende marked som gjør det mulig for enhver person å utvikle sitt eget nettverk av distributører.»På nettsidene til selskapet er det også en presentasjonsvideo.Sjekk lenken til filmen her.

Kraftig kursfall

Selskapet det henvises til, er det amerikansk selskapet Natural Health Trends Corp, som er notert på Nasdaq-børsen. Selskapet har sett 82,6 prosent av markedsverdien fordunste det siste året. På nettsidene til dette selskapet fremgår det at de allerede har 130.000 distributører.PowerTeamGlobal skriver om seg selv at dette selskapet ikke har noen gjeld, og har 20 millioner dollar i banken. Børsverdien er imidlertid på rundt 20 millioner dollar.NA24 er kjent med at Frydenlund nå her i full gang med å verve medlemmer. Frydenlund har også et godt utgangspunkt. Han var med i WGI-nettverket, noe NA24 får bekreftet fra Tor Arne Petterøe.Petterøe var en av de såkalte «verdenslederne» i World Games (WGI), og bekrefter ovenfor NA24 at Asle G. Frydenlund var medlem i WGI.- Han var medlem i World Games. Men jeg har ikke snakket med han på lenge, og da var han på ferie i Brasil med en kompis, sier Petterøe på spørsmål om han har hatt kontakt med Asle G. Frydenlund den siste tiden.Har du tips i saken, send oss en e-post.Tar ikke telefonenFrydenlund har ikke vært tilgjengelig på telefon onsdag, men på nettsidene til PowerTeamGlobal fremgår det at Frydenlund har mange års «suksessfull erfaring som internasjonal leder og trener innenfor nettverksmarkedsføring.»En av de som har sendt ut mailer til sitt nettverk med invitasjon til den «fantastiske muligheten» er Dag Monrad Olsen. Han vil ikke kommentere noe som helst og henviser alle spørsmål til Frydenlund.Når NA24 spør om dette konseptet han nå markedsfører er noe lignende som WGI, svarer han følgende.- Nei, nei, nei. Dette har ingen ting med WGI å gjøre. Dette er et selskap i USA med regnskap og alt, sier Dag Monrad Olsen til NA24.Ekte produkter

Lederen av PowerTeamGlobal, amerikaneren Garth Wright, tar imidlertid telefonen. Han forteller at PowerTeamGlobal er en markedsføringsnettside, som representerer det amerikanske selskapet de jobber for.Han forteller til NA24 at han kjenner til WGI, men at dette er svært forskjellig fra selskapet han representerer.- Dette er annerledes, fordi dette er ekte produkter. En får produktene i posten fra USA, og alle produktene våre er godkjent i EU. Dette er noe ganske annet enn WGI, som for meg var en stor gamblingtjeneste. Vårt konsept er ekte produkter folk kan bruke, ikke gambling, sier Wright til NA24.Garth Wright forsikrer at de skal selge ekte produkter.- De eneste som tjener penger her er de som jobber hardt, og som hjelper andre å jobbe hardt, sier Wright.Selskapet er i oppbygningsfasen i Norge, ifølge toppsjefen.- Det er bare en håndfull distributører i Norge. Vi er bare i begynnelsen for det norske markedet. Vi har brukt de siste årene på å utvikle markedene i Sentral-Europa, og begynner nå å ekspandere østover, til Latvia, Russland og vestover, til Skandinavia, sier Wright.- Er ikke dette egentlig et pyramideopplegg, Garth Wright?- I et pyramidesystem er det bare mange som kaster inn penger, og håper de blir først inn og at flere kommer inn etter med. I vårt selskap må du kjenne produktene vi selger, og hjelpe andre å selge dem. Kjøper ikke folk produktene, tjener ikke du penger, sier Wright til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.