*Nettavisen* Nyheter.

Ny Quick-rettssak i Sverige

Foto: Pressens Bild (Scanpix)

Stockholm (NTB): Sture Bergwall, tidligere kjent som Thomas Quick, får gjenopptatt sakene fra 2000 hvor han ble dømt for drap på norske Trine Jensen og Gry Storvik. Det har en svensk lagmannsrett bestemt.

05.04.12 12:11

Bergwall ba om gjenopptakelse av sakene da han trakk tilbake sine tidligere tilståelser og nektet for å ha begått forbrytelsene.

- Retten bevilger søker en gjenoppreisning og ordner det slik at saken i sin helhet bør tas opp på nytt av Falun tingrett, heter det i en kjennelse fra Svea lagmannsrett som Aftenposten har fått tilgang til.

Retten påpeker at Bergwalls «opplysninger ser ut til å ha vært helt avgjørende» for dommen i tingretten, og at tilståelsene ikke understøttes av vitneobservasjoner eller rettsmedisinske beviser.

Med dette er fem av åtte drapsdommer mot Sture Bergwall opphevet. Sammen med forsvarer Thomas Olsson har han sagt at de vil søke om gjenopptakelse av ytterlige to saker: drapet på ekteparet Stegehuis i Appojaure i 1984, og drapet på Charles Zelmanovits i Piteå i 1976. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.