*Nettavisen* Nyheter.

Ny rapport foreslår strengere kjøpesenterpolitikk

Oslo (NTB): Skal byene overleve som handels- og kultursentre, må regelverket om kjøpesenterutbygging bli strengere. Det er ett av rådene som Fagrådet for bærekraftig byutvikling kommer med i en ny rapport.

Fagrådet ønsker at dagens regelverk rundt kjøpesenterstopp, som skal hindre utbygginger av nye kjøpesentre utenfor byene, må revideres for å gjøre det umulig å omgå loven.

I rapporten som mandag ble overlevert til Kommunal- og regionaldepartementet kommer fagrådet med tolv råd om hvordan stat, kommune og private kan bidra til en mer bærekraftig byutvikling når det gjelder byvekst, bykvalitet og byplanlegging.

Medlemmene i rådet mener blant annet at det er mer miljøvennlig å fortette de eksisterende byene i stedet for å bygge nye, at det er viktig å sørge for en varig byggegrense mot viktige natur- og friluftsområder, og at momsfritaket for elbil bør videreføres til å omfatte også elsykkel og vanlig sykkel.

Rapporten mener også at staten må ta mer ansvar for styring av byregionene og ønsker å sette strengere grenser for den kommunale handlefriheten i og rundt de største byene.

I rapporten foreslås det også økt utbygging av studentboliger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag