*Nettavisen* Nyheter.

Ny rapport: George Floyd døde av oksygenmangel

May 30,2020 detroit protests Protestors hold a picture of George Floyd at a protest in Detroit, Michigan on May 30, 2020 to protest the killing of George Floyd who died while a white officer held his knee on his neck for several minutes. - The protest in Detroit was peaceful. Demonstrations are being held across the US after George Floyd died in police custody on May 25.

KVELNING: En ny rapport viser at George Floyd døde som følge av oksygenmangel etter trykk mot rygg og nakke.  Foto: SETH HERALD / AFP

En ny, uavhengig rapport bestilt av familien skal vise at mannen døde av oksygenmangel.

01.06.20 22:07

Obduksjonen viser at trykket som politimannen Derek Chauvin påførte nakken til Floyd, stanset blodtilførselen til hjernen, og vekten på ryggen gjorde det vanskelig å puste, opplyste familiens advokat Ben Crump på en pressekonferanse.

Obduksjonsrapporten som er kommet på forespørsel fra familien, avviker fra den offisielle obduksjonsrapporten.

Les også: Én drept, tre skutt - drapssiktet politimann er på selvmordsvakt

Den foreløpige obduksjonsrapporten fra delstatsmyndighetene i Minnesota viste lørdag at George Floyd ikke døde av kvelning alene, men at det var en kombinasjon som følge av at han også hadde underliggende hjertesykdom og at han var beruset.

Floyds etterlatte avviste at Floyd hadde underliggende helseproblemer og engasjerte en egen patolog for å få utført en ny obduksjon.

Den nye obduksjonsrapporten er gjennomført av Michael Baden og Allecia Wilson. Baden sto også for obduksjonene av blant andre Eric Garner og Michael Brown, to andre afroamerikanere som ble drept i forbindelse med politiaksjoner.

Les også: Trump anklager «radikale venstre» for opptøyer

Døde mandag

George Floyd døde mandag etter å ha blitt utsatt for en hardhendt pågripelse av flere politimenn i Minneapolis. Dødsfallet har skapt sinne over hele USA, der store og fredelige demonstrasjoner har gått over til mer ampre tilstander. Flere er skadd etter sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Klikk på bildet for å forstørre. Derek Chauvin booking photo Derek Chauvin's arrest and charges in the death of George Floyd were announced by the Hennepin County Attorney earlier Friday.

Den tidligere politimannen Derek Chauvin, som er siktet for forsettlig drap etter en pågripelse i Minneapolis, har tidligere mottatt hele 18 klager mot seg. Foto: AP / NTB scanpix

Det er den 44 år gamle politimannen Derek Chauvin som er siktet for drap etter pågripelsen av Floyd. Han sitter på selvmordsvakt i Ramsey County Jail, noe som betyr at betjenter sjekker innom han hvert 15. minutt. Kausjonen er ifølge CNN satt til 500.000 dollar.

Les også: Dette sa politimennene til hverandre i minuttene før George Floyd døde

Trump kalte guvernørene for svake

Opptøyene i USA har også skapt sinne hos landets president, Donald Trump. I et videomøte med guvernørene mandag kveld sa han at alle lo av dem på grunn av situasjonen, og kalte guvernørene for svake.

- De fleste av dere er svake. Dere må arrestere folk, sier han under møtet.

CBS News har fått tilgang på et lydklipp fra møtet der Trump sier at guvernørene må dominere demonstrantene.

– Hvis dere ikke dominerer, kaster dere bort tiden. De kommer til å løpe over dere. Dere kommer til å se ut som en gjeng med idioter, sier den amerikanske presidenten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.