RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rapport: Malmö-politiets aksjon stoppet ikke voldsspiralen


MYE VOLD: Et bilde fra juni 2015, da bydelen Kroksbäck i Malmö ble avsperret etter at en håndgranat hadde blitt kastet inn i en leilighet. Bare den siste uken har tre eksplosjoner rammet byen.
MYE VOLD: Et bilde fra juni 2015, da bydelen Kroksbäck i Malmö ble avsperret etter at en håndgranat hadde blitt kastet inn i en leilighet. Bare den siste uken har tre eksplosjoner rammet byen. Foto: Johan Nilsson/tt (NTB scanpix)
Til tross for spesialaksjoner mot vold, har volden bare økt i Sveriges mest kriminelle by.

En fersk rapport fra politiet i Malmö, viser at den siste spesialaksjonen mot voldsbruk i byen, ikke har stoppet voldsspiralen, skriver den svenske avisen Sydsvenskan.

- De styrende politiske partiene i Malmö har akseptert at deler av byen har blitt mer eller mindre lovløs, skriver Moderaternas John Roslund, som er leder i Malmös «trygghets- och säkerhetsberedning».

Han mener at mislykket integreringspolitikk er årsaken til volden i Malmø.

En serie eksplosjoner

Den siste uken har flere bomber gått av i Malmö. Sprengningene ses i sammenheng med enda flere bomber og granater som har detonert i byen den siste tiden.

Politiet tror at årsaken denne gangen, er strider mellom privatpersoner.

Malmö har i mange år hatt rykte på seg for å være Nordens mest kriminelle by. Eksplosjoner og skyting på åpen gate, er ikke uvanlig.


Skrekkeksempel

Byen ligger på grensen til Danmark, med København på andre siden av Öresundsbroen, og er en viktig havn for smuglere. Norske politikere har brukt Malmö som skrekkeksempel på hvordan det går med høy innvandring. Det kan du blant annet lese på FpUs hjemmeside.

Flere politiaksjoner - mer vold

I flere år har Malmö forsøkt å dempe voldsbruken. Den siste aksjonen - Olivia - er nå avsluttet, uten at det har hjulpet.

Siden aksjonen Olivia startet i 2013, har volden bare økt. I 2014 var det 55 eksplosjoner- og skyteepisoder mer enn året før. Dette til tross for at det i 2014 ble beslaglagt rekordmange illegale våpen, og 169 personer ble fjernet fra gaten, skriver Sydsvenskan.

- For enkelt

Moderaternas John Roslund mener det er for enkelt når byens finankommunalråd, Katrin Stjernfeldt Jammeh (Socialdemokraterna), sier at politiet har for få ressurser til kriminalitetsbekjempelse.

- Tiår med utenforskap, segregasjon og mislykket integrasjon har sin pris.

- Vold og gangstervirksomhet kan ikke politiet løse på egenhånd. Det er et samfunnsproblem som oppstår når mennesker føler seg utenfor, skriver han i kommentaren i lokalavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere