RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny RCL-ordre til Aker Yards

Sist oppdatert:
Royal Caribbean Cruises har inngått en intensjonsavtale for bygging av det tredje cruiseskipet i Freedom-klassen ved Aker Finnyards
Freedom-klassen er de største cruiseskipene som bygges i verden. RCL har allerede to skip av denne typen i ordre ved Aker Yards finske verftskonsern Aker Finnyards.

Intensjonsavtalen priser ifølge RCL hver høye til omkring 230.000 dollar. Skipet vil ha 3.600 passasjerkøyer fordelt på 1.800 kabiner. Det gir en indikert pris på skipet på 828 millioner dollar inkludert rentekostnader.

Kontrakten er gjort med visse forbehold, blant annet styregodkjennelse i RCL. Intensjosnavtalen er gyldig ut mars.

Skipet som blir på 158.000 bruttotonn er ventet levert i begynnelsen av 2008. Det første i serien av Freedom-skip skalleveres i april neste år under navnet Freedom of the Seas. Skipene er i tonn omkring 6 prosent større en dagens største cruiseskip i trafikk.

Skipene har et mannskap på 1.400. De vitale målene liyder på en lengde på 339 meter og en bredde på 38,6 meter. Skipet vil ha 18 dekk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere