*Nettavisen* Nyheter.

Ny redaktør i Avisa Nordland

avis, bodø, Nordlandsposten, Nordlands Framtid

Eierne av Avisa Nordland er blitt enige om hvem som skal bekle redaktørvervet i bodøavisa.

20.01.04 15:48

Så er det avklart. Ny redaktør i avisa blir Tone Jensen. Hun er nå informasjonssjef i Sparebanken Nord-Norge.

Nyhetsredaktør Kjell Hugvik blir konstituert i stillingen fram til Jensen tiltrer, skriver Avisa Nordland.

Tone Jensen er fra Lofoten og har bakgrunn fra blant annet Widerøe. Hun har journalistutdanning fra Bodø, og har tidligere vært både politisk redaktør og nyhetsredaktør i Nordlys.

Formelt sett vil Jensen ikke bli ansatt før under fredagens styremøte. Det er ennå ikke klart når hun kan tiltre stillingen.

Prosessen med å utpeke en etterfølger etter Thor Woje har ikke gått knirkefritt. Årsaken er at eierne, A-pressen med 62 prosent og Harstad Tidende-gruppen med 38 prosent, hittil ikke har klart å bli enige om en kandidat.

Opprinnelig skulle en etterfølger velges innen utgangen av november, men det klarte styret ikke. Til slutt kom de for knappe to uker siden opp med to kandidater som de ikke ble enige om, og dermed var farsen komplett.

Redaksjonsklubben i avisa har tidligere uttalt at den har sterk mistillit til styrets håndtering av ansettelsesprosessen.

Woje sa opp allerede i september i fjor, for å overta som redaktør i Romerikes Blad. Han fratrer i månedsskiftet januar/februar. Woje kom fra sjefredaktørjobben i Nordlands Framtid, som i 2002 fusjonerte med erkerivalen Nordlandsposten for å bli Avisa Nordland.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.