Ny regjering i Tunisia håper på rask godkjenning

Tunis (NTB-AFP-Reuters): Tunisias påtroppende statsminister Ali Larayedh presenterte fredag en ny islamist-dominert regjering. Noen av de viktigste postene går til uavhengige.

08.03.13 17:36

Den nye trepartiregjeringen skal sitte fram til desember, og valget på ny nasjonalforsamling skal skje seneste i november, opplyser Larayedh. Han kommer selv fra det islamistiske partiet Ennahda, regjeringens største parti.

Nå har han fått i oppgave å lede Tunisia ut av krisen som oppsto etter at en av landets mest sentrale opposisjonspolitikere, Chokri Belaid, ble drept for en måned siden. Larayedh ble nominert til statsminister etter at den forrige, Hamadi Jebali, trakk seg. Jebali forsøkte å danne en ny regjering med bare teknokrater, men mislyktes.

Den nye regjeringen består av de samme partiene som i Tunisias forrige regjering - Ennahda og de to sekulære partiene Ettakatol og Republikkens kongress, hvorav sistnevnte ledes av president Moncef Marzouki.

Men denne gangen har Ennahda inngått et viktig kompromiss ved å la uavhengige få postene som utenriksminister, innenriksminister og justisminister.

Larayedh presenterte den nye regjeringen direkte på TV, få timer før fristen for å danne en ny regjering utløp. Han håper på en rask godkjenning i nasjonalforsamlingen slik at regjeringen kan ta fatt på arbeidet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.