RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Ny regjering tatt i ed i Palestina

En ny palestinsk regjering ble torsdag tatt i ed av Palestinas president Mahmoud Abbas.

Ramallah (NTB-AFP): Regjeringen ble tatt i ed ved presidentens kontor i Ramallah.

Rami Hamdallah er statsminister i den nye regjeringen. Han overtar etter Salam Fayyad, som kunngjorde sin avgang i slutten av april.

Hamdallah har bakgrunn som rektor ved al-Najah-universitetet i Nablus på den okkuperte Vestbredden. Han har også ledet den palestinske valgkommisjonen og den palestinske børsen.

Den nye statsministeren har også fått en ny finansminister og to nye statssekretærer inn i regjeringen. Utover dette består regjeringen for det meste av samme folk som før.

Det er økonom Shukri Bishara som blir finansminister i den nye regjeringen.

Fayyads avgang kom i kjølvannet av en langvarig krangel med Abbas om nettopp finansministervervet.

Den nye regjeringen kommer på plass samtidig som samtaler er i gang mellom de rivaliserende bevegelsene Fatah og Hamas om dannelse av en palestinsk samlingsregjering.

Målet er å få en samlingsregjering på plass innen 14. august, og Hamdallah understreker at han kun vil være statsminister i en overgangsperiode.

- La oss være optimistiske og håpe at vi kan få en samlingsregjering 14. august. Jeg vil gjøre alt i min makt for å oppnå dette, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere