*Nettavisen* Nyheter.

Ny regjering tatt i ed i Tunisia

Tunis (NTB-AFP): En ny regjering bestående av teknokrater er tatt i ed i Tunisia. Overgangsregjeringens første oppgave er å sørge for nyvalg etter måneder med politisk uro i landet.

Tunisia har i lengre tid vært preget av politisk lammelse og strid mellom de moderate islamistene som hadde regjeringsmakten, og den sekulære opposisjonen.

Onsdag ble statsminister Mehdi Jomaas regjering tatt i ed, tre dager etter at nasjonalforsamlingen omsider godkjente en ny grunnlov. Arbeidet med grunnloven startet straks etter revolusjonen som endte Zine al-Abidine Ben Alis autoritære styre for tre år siden.

Det var fagbevegelsen som til slutt meklet fram avtalen mellom den islamistiske regjeringen og opposisjonen, som endte med at islamistene Ennahda gikk med på å gi fra seg regjeringsmakten.

- Det nye regjeringen vet hva slags plikter den har, og den kommer helt sikkert til å lykkes med å gjennomføre dem, sier president Moncef Marzouki ifølge det tunisiske nyhetsbyrået TAP.

Selv om den nye regjeringen i hovedsak består av teknokrater, har Jomaa valgt å beholde innenriksminister Lotfi Ben Jeddou som tilhører islamistpartiet Ennahda, det største partiet i nasjonalforsamlingen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.