*Nettavisen* Nyheter.

Ny regjeringen starter aksjesalg

Oslo (NTB): Den nye regjeringen kan komme til å kvitte seg med alle aksjene i SAS, Cermaq, Entra og Mesta, og den vil i tillegg trolig selge seg ned i Statoil, Telenor, Kongsberg Gruppen og Yara, skriver Dagens Næringsliv og Finansavisen.

11.09.13 04:33

Verdien av statens egenandel i Mesta er bokført til over 1.050 millioner kroner. Statens bokførte verdier i Entra er 7,2 milliarder kroner.

- Entra og Mesta drives av virksomhet som dekkes av det private markedet. Jeg finner det absolutt ikke kontroversielt med salg av statens aksjer i de to selskapene, sier Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten til Dagens Næringsliv.

Den rødgrønne regjeringen har fra før fått fullmakt fra Stortinget til å delprivatisere Entra, selge statens aksjer i Mesta og i SAS, samt selge eller kjøpe seg opp i fiskeoppdrettsselskapet Cermaq.

I tillegg til Entra og Mesta, ligger det dessuten an til at staten vil kvitte seg med alle aksjene i SAS og Cermaq, og den nye regjeringen vil selge seg ned i Statoil, Telenor, Kongsberg Gruppen og Yara, skriver Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag