RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny regjeringen starter aksjesalg

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Den nye regjeringen kan komme til å kvitte seg med alle aksjene i SAS, Cermaq, Entra og Mesta, og den vil i tillegg trolig selge seg ned i Statoil, Telenor, Kongsberg Gruppen og Yara, skriver Dagens Næringsliv og Finansavisen.

Verdien av statens egenandel i Mesta er bokført til over 1.050 millioner kroner. Statens bokførte verdier i Entra er 7,2 milliarder kroner.

- Entra og Mesta drives av virksomhet som dekkes av det private markedet. Jeg finner det absolutt ikke kontroversielt med salg av statens aksjer i de to selskapene, sier Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten til Dagens Næringsliv.

Den rødgrønne regjeringen har fra før fått fullmakt fra Stortinget til å delprivatisere Entra, selge statens aksjer i Mesta og i SAS, samt selge eller kjøpe seg opp i fiskeoppdrettsselskapet Cermaq.

I tillegg til Entra og Mesta, ligger det dessuten an til at staten vil kvitte seg med alle aksjene i SAS og Cermaq, og den nye regjeringen vil selge seg ned i Statoil, Telenor, Kongsberg Gruppen og Yara, skriver Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere