Onsdag meldte NRK at det var registrert hele 32,7 grader på målestasjonen i kommunen i Hordaland.

Dermed er den høyeste temperaturen som noensinne er målt i Norge i mai måned, et faktum. Sigdal kommune i Buskerud holdt den gamle mairekorden på 31,8 grader.

Oslo og Bergen slo onsdag sine gamle varmerekorder for mai måned med henholdsvis 31,1 og 31,2 grader.

Her er landets fem varmeste målestasjonene onsdag 30. mai: Etne, 32,7 grader, Evanger (Hordaland) 32,1 grader, Vossevangen (Hordaland) 31,8 grader, Fister (Rogaland) 31,5 grader og Sauda (Rogaland) 31,3 grader.

Les mer: Aldri er det målt høyere mai-temperatur i Bergen

Bergen

Hele Hordaland opplevde onsdag svært høye temperaturer, og Bergen slo sin egen varmerekord flere ganger.

Først meldte Meteorologisk institutt på Twitter at det var registrert ny varmerekord for mai i Bergen med 30,5 grader. Men ved 15-tiden kom det en ny oppdatering med nok en rekord fra Florida, målestasjonen i Bergen sentrum.

– Florida har vært oppe i 31,2 grader, så vi venter i spenning, lød oppdateringen fra meteorologene på Twitter.

Med 31,2 grader gjenstår det bare 0,6 grader for å tangere den varmeste temperaturen noensinne registrert i Bergen. I juli 2003 ble det registrert 31,8 grader.

Oslo

På forhånd var det varslet at onsdag ville bli en svært varm dag over hele Sør-Norge. Meteorologene knyttet spenning til om det skulle bli Oslo eller Bergen som først brøt 30-gradersmålet.

Og selv om det var Bergen som først gikk over streken, fikk også Oslo ny varmerekord. Oslos mairekord var fra før 29,8 grader.

Ved 17-tiden ble den slått da gradestokken nådde 31,1 grader. Altså bare 0,1 grad bak Bergen.

Årsaken til varmerekordene er en høytrykksrygg som har bygd opp en del varme. De høye temperaturene er forventet å vare en stund fremover.

(©NTB)