RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rekord for Ap

Statsminister Erna Solberg passerer AP-leder Jonas Gahr Støre. På meningsmåinegen er det Gahr Støre som passerer.
Statsminister Erna Solberg passerer AP-leder Jonas Gahr Støre. På meningsmåinegen er det Gahr Støre som passerer. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Ap er snart dobbelt så stort som Høyre.

Arbeiderpartiet får 41 prosents oppslutning på Vårt lands partibarometer for november. Det er ny rekord for partiet på denne målingen, og Ap er snart dobbelt så stort som Høyre.

Ap går fram med 3,4 prosentpoeng på denne målingen og er alene større enn regjeringen og støttepartiene til sammen. Ettersom SV så vidt krabber seg over sperregrensen, betyr dette at det ville være et solid rødgrønt flertall på Stortinget hvis dette hadde vært valgresultatet. Faktisk mangler Ap bare 10 representanter på å få flertall alene.

SV går fram med 0,3 prosentpoeng og ender på 4 prosent, mens Sp får 5,4 prosent, fram like mye som SV.

Høyre faller med 2,5 prosentpoeng til en oppslutning på 22,2 prosent, mens regjeringskollega Frp går tilbake med 1,9 prosentpoeng til 11,3 prosents oppslutning – 5 prosent mindre enn ved valget i fjor.

Kristelig Folkeparti opplever trolig en effekt av innsatsen for å endre statsbudsjettet og går fram med 1,4 prosentpoeng til 6,3 prosent. Venstre, som også var fornøyd med hva de oppnådde i budsjettforhandlingene, ryker under sperregrensen på denne målingen. Partiet får bare 3,7 prosents oppslutning – en tilbakegang på 1,1 prosent.

Miljøpartiet De Grønne går fram med forsiktige 0,2 prosentpoeng. Det er likevel nok til å havne over sperregrensen, da partiet får 4,1 prosents oppslutning.

Rødt får 1 prosents oppslutning (-0.3), og andre partier får til sammen 1,1 prosent (+0,1).

Med dette som valgresultat ville mandatfordelingen sett slikt ut: Ap 75, Høyre 38, Frp 20, KrF 11, Sp 9, SV 7, MDG 7 og Venstre 2.

Hvorfor går Ap sp mye frem? Si din mening under:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere