RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rekord for norske fond

Sist oppdatert:
Tross liten netto nytegning i september så steg verdien å de norskregistrerte fondene til det høyeste nivået noensinne i september
Ifølge Verdipapirfondenes Forenings månedsstatistikk hadde de norske fondene en samlet verdi på 169,1 milliarder kroner ved utgangen av september. Det er det høyeste noensinne for norske fond.

Det er pen verdiutvikling spesielt for aksjefondene som er årsaken til det nye rekordnivået. Det ble nettotegnet kun 1,2 milliarder kroner i norske fond i løpet av månedene, og brorparten av dette i obligasjonsfond rettet mot institusjonelle investorer.

Det var imidlertid god aktivitet i aksjefondene tross null nettotegning. Det ble innløst og nytegnet i aksjefondene for 2,4 milliarder kroner. Dette er de høyeste nivåene siden mai/juni i år.

De norske aksjefondene har nå en samlet verdi på 85 milliarder kroner etter oppgang så langt i år på 15,5 prosent. Verdistigningen i september var alene på 3,5 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere