RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rekord for Ulstein

Sist oppdatert:
Ulstein Verft har fått sin største enkelt skip ordre noensinne.
Det er det nyetablerte offshorerederiet Marine Subsea som har plassert en ordre ved Ulstein Verft til en verdi på 840 millioner kroner. Det er det dyreste offshorefartøyet Ulstein har fått i bestilling noen gang.

Ordren gjelder et brønnintervensjonsfartøy av typen Ulstein SX121, utviklet av Ulstein Design As. Dette er den tredje ordren Ulstein får basert på det nye designet.

Fartøyet skal leveres til Marine Subsea i juli 2009 og er allerede sikret en kontrakt på arbeid i farvannene utenfor Angola. Skipet er basert på Ulsteins nye baugdesign Ulstein X-Bow.

Marine Subsea Inc eies av det nyetablerte selskapet African Offshore Services som igjen er kontrollert av herrene Mårten Rød og Gian Angelo Perrucci som har lang erfaring fra oljebransjen.

Planen med African Offshore Services er å skaffe seg oppdrag innen brønnintervensjon og andre oljeservicerelaterte tjenester. Selskapet ledes av Christian Nygaard. Gruppen har nylig også plassert ordre på tre arbeidslektere til en samlet verdi på 580 millioner kroner, og intensjonen er å øke flåten videre, ifølge Mårten Rød.

Ulstein SX121 er 120 meter langt med en bredde på 25 meter. Fartøyet har køyeplass til 100 mann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere