*Nettavisen* Nyheter.

Ny rekord i hvitvaskingsmeldinger til Skatt øst

Oslo (NTB): Skatt øst har mottatt 76 hvitvaskingsmeldinger fra Økokrim i år, noe som er ny rekord. De siste fem årene er 251 personers ikke-innrapporterte formuer på 1,1 milliarder kroner blitt avdekket.

Ifølge skattemyndighetene skjedde hvitvaskingen ved at personene tok ut penger fra banken før årsskiftet og satte pengene inn igjen rett etter nyttår.

Når pengene tas ut av banken før årsskiftet, kommer de ikke med på bankoppgavene som sendes til skattemyndighetene og blir ikke tatt med i selvangivelsen. Hvitvaskingsmeldinger sendes Økokrim når det tas ut store beløp fra kontoen før årsskiftet og pengene settes inn igjen rett etter nyttår.

- Skattekrim følger opp alle slike saker og har i tillegg til de store formuene også avdekket millionbeløp i inntekter som ikke er oppgitt til beskatning. Det er overraskende at så mange prøver seg på denne metoden når de så lett blir avslørt. Skattekravene inklusive renter og 60 prosent tilleggsskatt kan bli svært store, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen.

I fjor mottok Skatt-Øst 19 tips, etter at tallet hadde økt jevnt opp mot 61 i 2010. I år er det altså økt til et rekordnivå på 76. Størsteparten av dem, 44 saker, er i Oslo, mens det også har vært tips i Asker og Bærum (6), Romerike (8), Follo (3), Østfold (4), Hedmark (8) og Oppland (3). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.