*Nettavisen* Nyheter.

Ny rekord i strømforbruk

Oslo (NTB): Kaldt vær over store deler av landet sørget onsdag morgen for at det ble satt ny rekord i forbruk av strøm. Den nye rekorden ble satt mellom klokken 8 og 9, og den er på i overkant av 24 millioner kilowattimer.

24.01.13 13:07

- Årsaken til det høye forbruket er at det er minusgrader over hele landet og spesielt kaldt på Sør- og Østlandet. Forbruket har vært høyt i flere dager. Det vil fortsette å ligge høyt så lenge det er kaldt i været, sier konserndirektør i Statnett Øivind Rue.

Den nye rekorden er på nøyaktig 24,180 millioner kilowattimer.

Rue forklarer at dette tilsvarer at mer enn 24 millioner panelovner står på samtidig i denne timen. Den forrige rekorden var på 23,994 millioner kilowattimer, og ble satt 6. januar 2010.

Det høye forbruket har ingen innvirkning på stabiliteten på strømnettet ettersom produksjonskapasiteten på vinteren er beregnet til 27,4 millioner kilowattimer.

- Selv om vi har et høyt forbruk og en høy produksjon, medfører ikke dette problemer for leveranser til sluttbrukerne. Vi har god magasinfylling, god tilgjengelighet på produksjon og ingen alvorlige feil i sentralnettet. Til sammen gir dette en stabil drift og stabile leveranser også på slike kalde dager, sier Rue. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.