RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rektor ved NHH

Sist oppdatert:
Norges Handelshøyskoles har valgt Jan I. Haaland som ny rektor. Les mer her
I en pressemelding fra Norges Handelshøyskole (NHH) blir Jan I. Haaland presentert som ny rektor, mens Gunnar E. Christensen er tatt opp som ny prorektor.

Jan I. Haaland er professor ved Institutt for samfunnsøkonomi. Hans fagfelt er internasjonal økonomi, handel og økonomisk politikk, og hans forskning omfatter også næringspolitikk og økonomisk integrasjon samt teori for flernasjonale selskap og internasjonal mobilitet.

Den nye rektoren har representert de vitenskapelig tilsatte i NHHs styre siden 2002. Tidligere har han vært instituttstyrer og avdelingsleder på NHH og forskningssjef for Senter for Internasjonale Økonomi og Skipsfart (SIØS) ved Samfunns- og næringslivsforskning (SNF).
Haaland ble utdannet siviløkonom i 1979 og har høyere avdelingsgrad og doktorgrad fra NHH.

Han har også hatt lengre forskningsopphold i blant annet OECD, ved Cambridge University og University of Southampton.

Gunnar E. Christensen er førsteamanuensis ved Institutt for strategi og ledelse og programdirektør for høyskolens executive MBA-program i Global e-Management (GeM).

Hans fagfelt er information management hvor han de siste årene har forsket på forretningsmuligheter og verdiskapning ved elektronisk handel og forretningsdrift.

Christensen har undervist på alle nivåer ved NHH og ved flere universiteter i inn- og utland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere