*Nettavisen* Nyheter.

Ny rettsrunde i Kongo

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Ankesaken mot Joshua French og Tjostolv Moland startet i Kisangani tirsdag formiddag.

25.05.10 10:40

Ankesaken mot de to nordmennene har blitt utsatt en rekke ganger. Men tirsdag klokken 09.00 norsk tid startet ankesaken på et kultursenter i Kisangani.

Nordmennene er allerede dømt til døden fem ganger i to rettsinstanser for drapet på en kongolesisk sjåfør for ett år siden.

Ingen store forventninger
Nordmennenes juridiske rådgiver, advokat Morten Furuholmen, var tirsdag morgen på vei til Kisangani for å bistå French og Moland. Men han har ingen store forventninger til den kommende ankesaken.

- Jeg har vel i utgangspunktet en avventende holdning, men jeg har ingen sterk forventning til at dette skal få en annen utvikling enn tidligere. Ut fra det jeg har sett her nede, så er ikke dette en sterk rettsstat, sier Furuholmen til Nettavisen.

- Det viktigste blir jo å få fram de tiltaltes forklaring, og få en mer rettferdig rettergang, og at forsvarerne får lagt fram sin sak på en ordentlig måte, understreker Furuholmen.

Mørk rettssal
Kultursenteret der rettssaken startet tirsdag morgen, er blitt rammet av stadige strømbrudd. Det første strømbruddet skjedde få minutter etter at opplesningen av titalen startet, melder NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.