Ny rettssak mot Berlusconi

Napoli (NTB-AFP): Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi var ikke til stede da nok en rettssak mot ham startet tirsdag.

Denne gangen står Berlusconi (77) tiltalt for å ha bestukket en tidligere senator i 2006 for å få ham til å felle den daværende sentrum-venstre regjeringen.

Berlusconi er også tiltalt i to andre rettssaker. I den ene anklages han for å ha hatt sex med en mindreårig og for maktmisbruk, i den andre anklages han for å ha lekket et konfidensielt politiopptak. Han er allerede dømt i den første saken, men har anket dommen.

Senator Sergio De Gregorio skiftet side som ledd i Berlusconis forsøk på å felle regjeringen til statsminister Romano Prodi. Berlusconi er tiltalt sammen med sin antatte medhjelper, Valter Lavitola, som skal ha overført bestikkelsen på tre millioner euro til Sergio De Gregorio.

De Gregorio selv er allerede dømt til 20 måneders fengsel, en straff som betegnes som mild og som tar hensyn til at han hjalp myndighetene med etterforskningen. Rettssaken holdes i Napoli ettersom De Gregorio kommer herfra. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag