Utenriksdepartementet sier til NTB at kongolesiske myndigheter har gitt en offisiell bekreftelse på at rettssaken mot Tjostolv Moland og Joshua French skal starte 25. mai 2010.

UDs ambassaderåd i Kongo, Fred Rasmussen, sier at det blir Christian Larssen som også i denne runden skal representere Norge under rettssaken.

I april forkastet Høyesterett i Kongo dødsdommen som tingretten og lagmannsretten hadde gitt Moland og French. Dermed må drapssaken mot de to nordmenne starte helt på nytt.

Les: Forkaster dødsdommene

At saken går på nytt er ikke bare positivt for de to. Det betyr også at det vil ta lenger tid før Moland og French kan begynne å søke om overføring til soning i Norge.

Tjostolv Moland og Joshua French ble dømt til døden under ankesaken i Kisangani 3. desember i fjor. De to nordmennene ble dømt for drapet på 47 år gamle Abedi Kasongo, for drapsforsøk på andre passasjerer under den skjebnesvangre bilturen i mai 2009, for spionasje og konspirasjon til en forbrytelse.

I tillegg til dødsdommen fikk begge 20 års fengsel hver for besittelse av ulovlig militært våpen.

Da det ble klart at dommen mot de to ble anulert, sa Tjostolv Molands far, Knut Moland, følgende til Nettavisen:

- Hva skal jeg si, jeg tror de kommer til å holde på til de har tatt livet av dem der nede. Det kan du gjerne sitere meg på.