RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny runde i Birkedal-saken

Sist oppdatert:
Stavanger (NTB): Ankesaken mot den tidligere Fremskrittsparti-politikeren Trond Birkedal starter mandag i Gulating lagmannsrett i Stavanger. Birkedal sier han vil forsvare seg mot det han mener er grunnløse påstander.

I Stavanger tingrett 16. februar ble byens tidligere ordførerkandidat dømt for flere forhold, men frikjent for seksuell omgang med en 15 år gammel gutt. Det førte til at påtalemyndigheten anket saken inn for lagmannsretten.

Via sin rådgiver Terje Helland sier Trond Birkedal til NTB han har tatt sin straff, og at han nå skal forsvare seg mot grunnløse påstander.

- Denne gang er jeg i retten for å forsvare meg mot åpenbart grunnløse påstander som tingretten har frifunnet meg for. Jeg har tatt min straff for de forhold jeg har innrømmet og er dømt for.

Trond Birkedal ble i tingretten dømt for å ha lurt unge gutter til å kle av seg på internett og sende ham bilder av seg selv. I tillegg snikfilmet han FpU-medlemmer som hadde lånt boblebadet hans. Han tilsto disse tiltalepunktene, både i politiavhør og i rettssaken. Straffen ble satt til 60 dagers fengsel hvorav 40 dager ble gjort betinget. Med fradrag av tiden han satt i varetekt, slapp han å sone i fengsel.

- Jeg er glad for at jeg har fått gjøre opp for meg og at jeg kan ta fatt på resten av mitt liv. Jeg er fortsatt lei meg for det jeg har gjort og alle jeg har skuffet, sier Birkedal. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere