Gå til sidens hovedinnhold

Ny runde med cellegift

Venezuelas kreftsyke president Hugo Chávez har begynt på en ny runde cellegiftbehandling, opplyser visepresident Nicolás Maduro.

– Vi må fortelle dere at behandlingen kommandant Chávez får, er hard, men at han er en sterkere kraft enn denne behandlingen, sa Maduro etter en messe for Chávez på sykehusområdet.

Hemmeligholdet rundt Chávez' helse har fyrt opp under spekulasjoner i landet om presidentens virkelige helsetilstand.

Den spanske avisen ABC og den venezuelanske radiokanalen Caracol er «fascistmedier», og målet deres er å destabilisere Venezuela, sa Maduro fredag etter at de to hadde spekulert på om Chávez var døende.

– Chávez sjikaneres av borgerskapet. De sjikanerer og angriper ham hele tida. Hvor langt er dere villige til å gå? Slutt å angripe vår leder. Slutt å spre rykter. Slutt å utnytte denne situasjonen, som er vanskelig for alle. Slutt å forsøke å destabilisere, sa Maduro i en uttalelse på venezuelansk fjernsyn.

Opposisjonsleder Henrique Capriles beskylder på sin side Maduro for å være den som farer med løgn. «Maduro har løyet om presidentens helse. Det er en løgn at han var med ham i fem timer. Om noen få dager vil landet få vite sannheten», skrev Capriles på Twitter fredag.

Chávez ble kreftoperert for fjerde gang på Cuba 11. desember i fjor. Han ble fløyet hjem til Venezuela i februar, og har der fått behandling på et militærsykehus. (©NTB)

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg