*Nettavisen* Nyheter.

Ny runde med snø Østafjells

Klar for en ny runde med snø? Østafjells kan det komme 10-20 centimeter.

03.03.20 17:13

Meteorologisk institutt er tirsdag ute med et nytt snøvarsel for Sør-Norge og da særlig Østafjells:

- Det neste døgnet kan det komme omkring 10-20 centimeter nysnø. Men bor du langs kysten, må du regne med mest nedbør som regn, skriver meteorologene på Twitter.

Sjekk værvarselet der du bor på yr.no

Meteorologene har også sendt ut et gult farevarsel for mye snø i Oslo og Akershus gjeldende fra natt til onsdag til onsdag formiddag. Her ventes rundt 10 centimeter over 100 meter.

Klikk på bildet for å forstørre. SNØ I VENTE: Slik ser nedbørsvarselet ut for Sør-Norge tirsdag til onsdag.

SNØ I VENTE: Slik ser nedbørsvarselet ut for Sør-Norge tirsdag til onsdag. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

De siste tre dagene har det kommet nysnø over nesten hele Norge, og søndag var det mange som våknet opp til rikelig med snø. På Blindern i Oslo ble det søndag morgen målt 15 centimeter. Helga i forkant var det derimot bart og vårstemning i Oslo.

Les også: Tornadoer tok mange liv i Tennessee

Det er mye vær også i resten av Europa. For middelhavsområdet er det sendt ut farevarsler for kraftig vind, melder Meteorologisk institutt.

Torsdag og fredag blir det flott vær Østafjells. Etter snøværet onsdag ligger det til rette for skikkelig vinterføre litt oppe i høyden. Fredag vil det være noe mer skyet i områdene rundt Oslofjorden, ifølge meteorologene.

Klikk på bildet for å forstørre. MER I VENTE: Søndag morgen på Sinsen i Oslo. Natten hadde brakt rikelige mengder med nysnø. Nå varsler meteorologene en ny runde.

MER I VENTE: Søndag morgen på Sinsen i Oslo. Natten hadde brakt rikelige mengder med nysnø. Nå varsler meteorologene en ny runde. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag