Gå til sidens hovedinnhold

Ny rundkjøring på Carl Berner

Bilister og gående må fra i dag morges venne seg til nok et nytt kjøremønster på Carl Bernes plass. Lysreguleringen er fjernet og den nye rundkjøringen er tatt i bruk.

Carl Berner: - Vi har hatt ute vakter, og det ser ut til at folk skjønner at det er en rundkjøring som er på plass og er litt varsomme i starten, sier kommunikasjonsrådgiver Elin Lied til Østkantavisa.

I forbindelse med at trafikklysene fjernes for godt, blir regler for rundkjøringer med vikeplikt og gangfelt uten lysregulering gjeldende for kjørende og gående i Carl Berner-krysset fra i dag, mandag.

- Vi oppfordrer både kjørende og gående på Carl Berner om å være ekstra varsomme, spesielt i starten, til trafikantene er kjent med det nye trafikkmønsteret, sier Tone Bakken, prosjektleder i Statens vegvesen.

Trafikkregler

I en pressemelding fra Statens vegvesen opplyses det om trafikkreglene som gjelder for denne og alle andre rundkjøringer hvor det passerer trikk.

- Andre trafikanter skal gi fri vei for trikken. Det gjelder også gående, inkludert rullestoler, i gangfelt uten lysregulering. Du må vente til trikken har passert før du krysser gata, skriver vegvesenet.

Trikken skal fram, men har vikeplikt for kjørende i rundkjøringa:

- I kryss uten vikeplikt har kjørende, inkludert syklister, vikeplikt for trikken enten den kommer fra høyre eller venstre. I rundkjøringen på Carl Berner kjører trikken rett gjennom sentraløya. Her har trikken vikeplikt og forkjørsrett som andre kjørende; Trikken har vikeplikt på tur inn i rundkjøringen og forkjørsrett på vei ut. Men kjørende har vikeplikt for trikken når den er på vei ut av rundkjøringen.

Buss for trikk til 17. august

Reisende med kollektivtrafikken må belage seg på å kjøre buss for trikk i perioden fra i dag til 17. august. Da skal det nemlig legges trikkespor fra Dælenenggata og nedover Trondheimsveien, samt i krysset i Rosenhoffgata. I tillegg skal nye holdeplasser etableres og kantstein legges. I denne perioden er Trondheimsveien stengt fra Dælenenggata og nedover. Bussene kjører i Finnmarksgata og deretter inn i Trondheimsveien nærmere krysset.

- Fra 17. august kjører trikken i midten i hele Trondheimsveien, opplyser vegvesenet.

Forlenger enveiskjøring

Grenseveien blir fortsatt stengt i østgående retning. Enveiskjøringen fra Hekkveien til Carl Bernes-kysset forsetter fram til 13. juli for biltrafikken, mens bussen passerer i begge retninger.

Veien skulle egentlig bare være stengt fra til 27. juni, men vegvesenet har måtte utvide enveiskjøringen til 13. juli på grunn av problemer.

- Fra og med 13. juli går trafikken som normalt. Årsaken er problemer med en kom, sier kommunikasjonsrådgiver Elin Lied til Østkantavisa.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford