RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny sakkyndigrapport i Breivik-saken

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Oslo tingrett vil ha en ny sakkyndigrapport i terrorsaken og har oppnevnt to nye psykiatere: Agnar Aspaas og Terje Tørrisen.

Retten kunngjorde oppnevningen av Agnar Aspaas, spesialist i psykiatri fra Tønsberg og Terje Tørrisen, spesialist i psykiatri fra Hamar, fredag klokken 13.

Den nye oppnevningen kommer etter at lang tids kritikk av den opprinnelig sakkyndigrapporten fra psykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby. Deres rapport, som kom i november i fjor, konkluderte med at terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) var psykotisk da han utførte terrorhandlingene på Utøya og i regjeringskvartalet 22. juli, og at han derfor ikke er strafferettslig tilregnelig.

Tingrettsdommer Wenche Elizabeth Arntzen viste blant annet til den offentlige kritikken av den foreliggende rapporten da hun forklarte hvorfor retten har bedt om en ny vurdering av Breivik.

- Retten har ikke selv hatt grunnlag for å vurdere denne kritikken. Omstendighetene taler for å la uavhengige sakkyndige foreta en ny utredning av siktedes tilregnelighet, leste Arntzen opp fra rettens vurdering. I tillegg viste hun til at helsepersonell ved Ila fengsel ikke har sett tegn på at Breivik skal være psykotisk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere