Ny Sasser-orm etter arrestasjonen

Den tyske tenåringen som ble arrestert før helgen laget laget versjon A av Sasser. Like etter arrestasjonen ble en ny Sasser-orm i versjon E oppdaget.

Tenåringen innrømmet at han hadde laget den første varianten av Sasser-ormen.

Ifølge Microsofts juridiske direktør Brad Smith sto gutten bak alle fire varianter av Sasser som var kjent fram til lørdag. Men politiet opplyser at det ikke er sikkert at tenåringen har vært borti mer enn den første Sasser-varianten, skriver Digi.no.

Spor hentet fra guttens datautstyr skal bekrefte hans innrømmelse.

Sasser.A ble oppdaget fredag 30. april. Denne varianten gjorde liten skade. Raskt etter kom Sasser.B og Sasser.C. Sikkerhetseksperter fant så ut at Netsky og Sasser var svært like. Begge ormene hadde hacker-gruppen Skynet som opphav.

Den tyske tenåringen ble løslatt allerede lørdag. Politiet slår fast at han ikke har bånd til kretser vanligvis forbundet med begrepet «organisert kriminalitet».

Det spanske IT-sikkerhetsselskapet Panda Software advarte lørdag, etter arrestasjonen i Tyskland, at en femte utgave av Sasser i variant E var oppdaget. Dermed må det være flere folk som programmerer varianter av både Netsky og Sasser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.