*Nettavisen* Nyheter.

Ny sex-anmeldelse mot Birkedal

Foto: Foto (Frp/Flickr)

Nok en person har meldt seg.

24.03.11 12:57

Politiet har mottatt nok en anmeldelse for seksuelt krenkende atferd av tidligere Frp-topp Trond Birkedal (31), skriver Aftenbladets nettutgave.

Har du tips om saken? Send mail til Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no.

Ifølge avisen, kommer anmeldelsen fra en person med tilhørighet til Rogaland - og den omfattes av paragraf 201b: «Den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det.»

Den kommer i tillegg til anmeldelsen for nakenfilming og anmeldelsen for seksuell omgang med barn under 16 år.

Politiet opplyser at de kommer til å avhøre flere navngitte personer i tiden fremover.

Les også: Hagen: - Det er mye jeg har lyst til å si...

Siv: - Siktet, men ikke dømt
Frp-leder Siv Jensen uttaler seg slik om saken torsdag:

- Når vi velger å besvare medias spørsmål på generelt og prinsipielt grunnlag så handler det om at dette er en alvorlig sak, med en alvorlig etterforskning, men som også omhandler veldig mange personer, sier Jensen.

Hun vektlegger også at Birkedal ikke er dømt:

- Det er én person som er siktet, ikke dømt. Det er alle de som er fornærmet i saken, og alle de som er pårørende der. Det er hele hans familie som selvfølgelig er svært preget av situasjonen. Med andre ord – mange mennesker med mange følelser. Da er det vår jobb å prøve å holde hodet kaldt og hjertet varmt, sier hun.

Hvem har visst hva?
Mandag smalt bomben om at Frps ordførerkandidat i Stavanger var arrestert, etter en ransakelse i egen bolig søndag.

Onsdag ble siktelsen mot ham utvidet, og det er torsdag høyst uklart hvem i partiledelsen som har visst hva om Birkedals omgang med yngre gutter.

Birkedal er siktet etter følgende paragrafer i

straffeloven:

  • § 196. Den som har seksuell omgang med barn under 16 år, straffes med fengsel inntil 6 år.
  • § 201b. Den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det.

Hvem har visst hva?
Frps generalsekretær Geir Mo sa til Nettavisen mandag at han ikke kjente til Birkedal-saken. FpU-leder Ove Vanebo ville ikke svare på Nettavisens spørsmål om når han ble kjent med saken, men henviste til Mo for å svare på alle spørsmål i saken. Frp-leder Siv Jensen uttalte seg først om saken tirsdag - og sa da at hun var blitt kjent med saken gjennom media.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.