Ny sjef i Nettavisen

Viseadminstrerende direktør Rune Danielsen velger å forlate Mediehuset Nettavisen ved årsskiftet, etter å ha vært med på en formidabel snuoperasjon som har ført til at mediehuset i 2011 går i pluss for første gang.

Viseadminstrerende direktør Rune Danielsen velger å forlate Mediehuset Nettavisen ved årsskiftet, etter å ha vært med på en formidabel snuoperasjon som har ført til at mediehuset i 2011 går i pluss for første gang. Foto: Helge Wekre, NA24

Henter VG-topp.

08.04.09 06:02

Rune Danielsen begynner som ny viseadministrerende direktør i Mediehuset Nettavisen. Danielsen kommer fra stillingen som kommersiell direktør i VG, med ansvar for annonseinntekter og analyse.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Stor utfordring
- Det er en stor utfordring og jeg har lyst til å få utviklingen på nett under huden, sier Danielsen til NA24 Propaganda.

Han sitter i styret for VG Nett og INMA og er utdannet siviløkonom fra BI.

- Man lærer ikke mediet skikkelig ved å være i en observatørrolle i styret. Nå blir det viktig å få frem skikkelig dokumentasjon for hele nettbransjen og det er noe av det første jeg skal begynne med. Nettet er det mediet som er enklest målbart, men foreløpig har dokumentasjonen vært isolert til hver enkelt nettavis og ikke på tvers av nettmediene, sier Danielsen

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Tilbake til gammel storhet
Danielsen sier han er klar over at han har tatt på seg en stor utfordring.

- Jeg trives i en utfordrerrolle. Det hadde jeg i Mindshare og det får jeg også nå. Det er vel ingen som vil beskylde meg for å søke trygghet når jeg går fra VG og til Nettavisen. Men jeg mener at potensialet er stort og at man ved en forholdsvis liten organisasjon som Nettavisen har mulighet til å snu seg raskt rundt og har mulighet til å ta en spennende posisjon, sier han.

Danielsen sier det umiddelbare inntrykket er at nøkkelen til suksess kan ligge i fortiden.

- Det er litt «back to the future» som kan gi suksess. Jeg tror man må se på hva som var de tidlige suksesskriteriene for Nettavisen. Nyheter, sport og økonomi var vesentlige for suksessen da og det tror jeg det vil være nå også, sier han.

Nestkommanderende
Rune Danielsen blir Nettavisen-direktør Gunnar Stavrums nestkommanderende, og Stavrum er meget fornøyd med å få på plass en så dyktig kommersiell leder:

- Danielsen har bred erfaring fra flere tunge mediebedrifter og solid bakgrunn. Jeg tror han vil bidra til å løfte Nettavisen vesentlig, og gleder meg til å få en så dyktig medarbeider, sier Gunnar Stavrum.

Danielsen har hatt ledende kommersielle stillinger blant annet i TV 2 og Dagbladet, og har en bred karriere også fra mediebyråer og research. Før han gikk til VG var han leder for mediebyrået Mindshare i Norge og Norden.

Det er foreløpig ikke avklart når Danielsen begynner i den nye jobben, men han regner med å være på plass i god tid før sommeren.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.