Ny skogbrann i Sør-Trøndelag

08.02.14 15:41

SISTE: Politiet skriver på Twitter at brannen er slukket. Det er foreløpig uklart om det betyr at begge brannene er slukket eller kun én av dem.

Tidligere i ettermiddag var skogbrannhelikopter og alle nødetater på vei til Roan i Sør-Trøndelag der det er meldt om skog- og lyngbrann. Politiet meldte at brannen var ute av kontroll.

- Det er snakk om en brann i Roan som brannvesenet ikke har kontroll på. Foreløpig er det ikke noen bebyggelse som er truet, men man vet jo aldri med sånne branner. Vi har mobilisert alt av brannmannskaper. Et helikopter er også sendt til brannområdet, sier operasjonsleder Rune Reinsborg i Nord-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

Brannen ser ut til å flytte seg vekk fra bebyggelsen i området.

- Brannen var i nærheten av bebyggelsen, men det sprer seg mot fjellet, bort fra bebyggelsen, sier operasjonslederen til NTB.

Like etterpå meldte det samme politidistriktet på Twitter at det har kommet meldinger om en ny brann ved Skjelden i Bessaker.

- Denne vet vi ikke så mye om foreløpig, men brannmannskapene kommer til å fordeles på disse to brannene, sier Reinsborg.

Det er en del vind i området, melder Trønder-Avisa, som også kan fortelle at det har kommet litt nedbør i området på lørdag - heldigvis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.