Gå til sidens hovedinnhold

Ny skolestreik for klimaet 30. august

- Elever bør skulke skolen, oppfordrer MDG.

Det er planlagt streik i Oslo, Bergen, Trondheim og 11 andre byer over hele landet 30. august, opplyser Natur og Ungdom.

- Miljø må være den viktigste saken i kommune- og fylkestingsvalget, krever arrangørene.

- Elever bør skulke

Nasjonal talsperson i MDG, Arild Hermstad, oppfordrer alle elever til å skulke skolen denne dagen:

- Elever bør definitivt skule skolen, sier Hermstad til Nettavisen - og forklarer hvorfor: Greta Thunberg.

Les også

- 15.000 til 20.000 foran Stortinget

- Hun har inspirert alle disse skolestreikerne. Hun droppet ut av skolen under hele valgkampen i 2018 i Sverige og skapte en global bevegelse. Og er det én person som virkelig har betydd mye for klimakampen dette året, er det hun som gikk foran, droppet skolen og sa «hvorfor skal jeg gå på skolen og lære masse som ikke blir fulgt opp i praksis av politikerne?»

- Nå er det valg, og nå kan ungdommen vise tydelig at de ønsker seg en annen politikk og da er det beste de kan gjøre å holde seg hjemme fra skolen den dagen og gå ut og streike i gatene, mener MDG-toppen.

Les også

Lan Marie Berg: - Det må være flaut for Erna

Programmet
30. august blir det demonstrasjon foran Stortinget klokken 12, hvor Gatas Parlament skal spille og det holdes appeller.

Det planlegges streiker i over 100 andre land men denne dagen, men den største internasjonale mønstringen foregå mellom 20. til 27. september.

Klimastreikerne krever blant annet at det ikke gis flere utvinningstillatelser til oljeindustrien, og at mer enn halvparten av norske klimautslipp skal kuttes innen 2030. De krever også at Norge gir minst 65 milliarder kroner støtte til klimatiltak i land i sør.

Kommentarer til denne saken