RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny skrell på børsene

Nervøsiteten sprer seg i aksjemarkedet.

Oljeprisen fikk kraftig medfart under børsraset torsdag. Sammen med en elendig utvikling på børsene i Asia og USA har nedturen fortsatt på Oslo Børs fredag morgen.

Hovedindeksen faller 1,80 prosent til 351,35 poeng.

På råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i mars omsatt for rett under 72 dollar per fat. Det tilsvarer et fall på nærmere fire dollar på under ett døgn.

I midten av denne uken ble finansmarkedene minnet på at ringvirkningene etter finanskrisen på langt nær er over. Hellas sliter med skyhøy gjeld og et altfor høyt underskudd på bruttonasjonalproduktet. Grekerne bryter grensen som er trukket opp av EU, og har skapt usikkerhet rundt hvordan reaksjonene vil komme fra de andre medlemslandene i eurosamarbeidet. Nå har søkelyset blitt rettet mot Portugal som også har høy statsgjeld og store underskudd på statsbudsjettet.

Usikkerheten rundt en rekke lands statsgjeld har fått investorene til å bli langt mer oppmerksom på risikoen i markedet. Dette sørger for store utslag på børsene.

Torsdag falt Dow Jones-indeksen til under 10.000 poeng, men reddet seg akkurat inn da handelen på Wall Street stengte.

Det har også vært nitrist i Asia med store fall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere