RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny smarting fra Nokia

Sist oppdatert:
Med komplett tastatur, stor lagringskapasitet og et utall funksjoner forsøker Nokia med sin splitter nye smarttelefon å få has på de virkelige tekno-frikene.

Smarttelefonene, det vil si en håndholdt datamaskin og mobiltelefon i én og samme enhet, blir stadig mer populært blant de mest avanserte mobilbrukerne. Onsdag lanserte Nokia det siste skuddet på smarttelefon-stammen, modellen 9300.

Produktet er spekket med tekniske finesser som skal gjøre dagliglivet for travle

forretningsfolk på reisefot litt enklere. Det komplette tastaturet gjør det lett å skrive notater og sende e-post, og infrarød- og Bluetooth-funksjonene sørger for kontakten med omverdenen.

Sammenslått ser Nokia ut som en litt småfeit mobiltelefon. Vekten er kun 170 gram.

- Nokia 9300 vil appellere til et bredt utvalg av profesjonelle brukere som ønsker seg en kraftig dataterminal, og samtidig vil ha mobiltelefonens utseende, enkelthet og brukervennlighet, sier Eric Anderbjörk, som er Business Manager Enterprise Solutions i Nokia Skandinavia.

- Vi mener Nokia 9300 finner denne balansen i form av en lekker smarttelefon som gir brukerne funksjonaliteten de har behov for, men som de inntil nå bare fikk ved å bære med seg flere produkter, tilføyer han.

Nokia er utstyrt med 80 MB brukerminne, som kan utvides til 2 GB med et MMC-kort. Det burde holde til å kunne lagre e-post, dokumenter, presentasjoner, tekst- og multimediemeldinger, ringetoner, datafiler, kalenderoppføringer og huskelister, mener Nokia.

Det Nokia 9300 ikke har, til forskjell fra noen av konkurrentene, er muligheter for trådløs nettverksoppkobling (WLAN). Det har imidlertid storebroren Nokia 9500, som vil være på plass i butikkhyllene i løpet av høsten. 9500 har også kamera, noe 9300 mangler.

Startskuddet for salget av den nye 9300-modellen går på nyåret 2005.

Informasjonssjef Anna Svensson i Nokia Skandinavia opplyser til TV 2 Nettavisen at 9300 kommer til å koste om lag 6.000 kroner. Nokia 9500, som allerede kan forhåndsbestilles på nettet, vil koste en knapp tusenlapp ekstra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere