RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny smell for Nokia

Sist oppdatert:
Mandag ble det gjennomført en ny test av Nokia-batterier. Resultatet var alarmerende.

Nokia kan skylde på piratkopier så mye de orker. Faktum er at halvparten av batteriene som selges i butikk, er eksplosjonsfarlige.

Mobilgiganten ble rasende på belgiske forbrukermyndigheter etter en test sist uke. Testen konkluderte med at et stort antall av batteriene ikke hadde sikring mot kortslutning og derfor var eksplosjonsfarlige, skriver Forbrukerrapporten.

Ser helt like ut
Mandag ble det gjennomført en ny test av Nokia-batterier. Denne gang var også eksperter fra Nokia til stede. Og resultatet er alarmerende. Halvparten av batteriene som er kjøpt hos autoriserte forhandlere mangler sikring og eksploderer.

Batteriene er merket med Nokias logo og selges som originalvare. Det er helt umulig å se på utsiden at batteriet ikke er originalt. Selv sjefingeniøren på Nokias batteriavdeling innrømmet at batteriene må åpnes for å kunne avsløre kopiene.

Det står i grell kontrast til hva Nokia selv hevdet på en pressekonferanse i forrige uke. Da sto toppsjefene i mobilselskapet fast på at forfalskningene kunne avsløres gjennom tekst og utforming.

- Frikjenner Nokia
Visekonsernsjef Janne Jormalainen i Nokia Mobile Phones sier i en kommentar at han nå mener det er bevist at Nokias originale batterier er sikre. Jormalainen skriver i en pressemelding at medieoppslagene de siste dagene har vært svært viktig for å gjøre brukerne oppmerksom på faren ved uoriginale deler.

Han kommenterer imidlertid ikke at det er fullstendig umulig, selv for Nokias egne eksperter å se forskjell på batteriene. Isteden legger Nokia ved en liste over hva kundene må se etter for å avsløre batterikopier.

Dette er den samme listen som Nokia presenterte på en pressekonferanse forrige uke. At mandagens test i Beliga avslørte at det ikke er mulig å se forskjell på batteriene har tydeligvis ikke Nokia noen kommentar til.

3-serien mest utsatt
Totalt testet det belgiske Forbrukerombudet 26 batterier. 11 av disse ble levert direkte fra Nokia, mens 15 ble kjøpt hos autoriserte forhandlere. Sju av de 15 batteriene kjøpt over disk, manglet nødvendige sikringer. Det er det belgiske Forbrukerombudet som gjennomfører testene som gjengis i det norske Forbrukerrapporten og søsterpublikasjoner i Europa.

Batteriene som ikke har sikringer, selges blant annet til telefoner som 3310, 3410, 3510, 3510i, 6650 og 6800.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere