RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny smell for Nutri Pharma

Sist oppdatert:
Nutri Pharma klarer ikke slanke underskuddet. Nå kan de få en fet skatteregning.
Nutri Pharma gikk på nok en smell i første kvartal.

Resultatet før skatt endte med et underskudd på 5,87 millioner kroner og tapet vokser dermed videre. I samme periode året før presenterte det et underskudd før skatt på 3,28 millioner kroner.

Mye av tapet skyldes sviktende omsetning i Russland og de tidligere Sovjet-statene. De totale driftsinntektene i første kvartal falt til 13,55 millioner kroner fra 22,55 millioner kroner i samme kvartal året før. Dette skyldes at Nutri Pharma ikke klarte å nå den samme omsetningen i Russland og landene rundt.

Selv om driftskostnadene ble redusert til 19,2 millioner kroner fra 25,6 millioner kroner, men dette var ikke nok til å redde resultatet. Driftsresultatet viser et underskudd på 5,7 millioner kroner fra et tap på 3,1 millioner kroner i første kvartal i fjor.

I tillegg har Nutri Pharma fått problemer med skattemyndighetene. De stiller spørsmål rundt skattefastsettelsen fra årene 2001-2003. Et mulig resultat av denne disputten med skattemyndighetene kan resultere i at Nutri Pharma får avskåret 175 millioner kroner av 359 millioner i skattefordel som selskapet har i forbindelse med fremførbare underskudd.

Slankekostselskapet risikerer også å få straffeskatt hvis de får underkjent tidligere skattefordeler, men jobber med å rettferdiggjører praksisen de har hatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere