RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny smell for TGS-Nopec

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet TGS-Nopec må for andre gang i 2007 ut med et resultatvarsel av den negative sorten.
- Basert på foreløpig rapportering fra driftsenhetene forventer ledelsen i TGS nå nettoinntekter for tredje kvartal 2007 for TGS' egen aktivitet til å bli omtrent de samme som i tredje kvartal 2006, skriver TGS-ledelsen med konsernsjef Hank Hamilton (bilde) i spissen i en melding.

Dermed fortsetter problemene for TGS som på forsommeren måtte ut med en nedjustering av guiding for inneværende år etter problemer med to av de nye fartøyene selskapet leier inn.

Det er de to samme seismikkfartøyene som også skaper problemer for selskapet i tredje kvartal. I tillegg opplyser selskapet at salget av eldre seismikkdata i Mexicogolfen har vært svakere enn forventet.

Dagens resultatvarsel gjelder ikke virksomheten til Wavefield-Inseis som ble fusjonert inn i TGS-Nopec med virkning fra 20 september.

Det fusjonerte selskapet vil legge frem regnskapene 25. okotber, og de vil omfatte kun 10 dager av Wavefields virksomhet.

Det er de to fartøyene GeoBarents og BGP Pioneer som har gitt TGS problemer også i tredje kvartal. Det var problemene med disse fartøyene som fikk TGS til å kutte vekstguidingen på forsommeren fra opprinnelige 20-25 prosent til 15-20 prosent.

TGS kom ikke med ny års guiding i dagens melding, men opplyser at selskapet vil gi en samlet guiding for det fusjonerte selskapet i forbindelse med fremleggelsen av rapproten for tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere