*Nettavisen* Nyheter.

Ny SMS-rekord

Så gjorde vi det igjen - satt ny rekord i antall SMS på julaften.

25.12.08 13:17

Norske tomler tastet seg til ny mobilrekord på årets julaften. Til sammen over 36 millioner meldinger ble sendt gjennom Telenor og Netcoms nett.

Telenors mobilkunder sendte 22,1 millioner tekstmeldinger fra midnatt natt til julaften og fram til 06.00 første juledags morgen, viser selskapets statistikk. De slo dermed fjorårets rekord med tre millioner meldinger.

I det mest hektiske tidsrommet, mellom klokken 15 og 16, sendte selskapets kunder i vei over 500 meldinger i sekundet.

Også NetCom-kunder satte ny tasterekord. 10,8 millioner tekstmeldinger passerte selskapets nett, viser statistikken fra selskapet, som måler trafikken fra midnatt til midnatt.

Noen millioner mobilmeldinger passerte trolig også gjennom de to mobilselskapenes nett fra kunder hos andre teleoperatører.

– Ikke noe tak
Kommunikasjonsrådgiver Ingrid Kristensen i NetCom slår fast at rekorden ble slått i år igjen.

– Nordmenn er jo i verdenstoppen på mobilbruk, og det ser ikke ut til å være noe tak for hvor mange julemeldinger vi sender. Vi hadde god trafikk hele dagen, med en topp mellom 20 og 22. Folk sender tydeligvis flest meldinger når de er ferdig med middagen og gavene.

Hun synes ikke det nødvendigvis er dumt at en kjapp tekstmelding erstatter mer personlige julehilsener som å ringe eller sende håndskrevne brev.

– Det er tydelig at mobilen har blitt et akseptert medium for slike hilsener. Folk synes det er både enkelt og hyggelig, så jeg ser ikke noe galt i det.

Julekort på mobil
1,5 millioner bildemeldinger med julehilsener ble sendt på dagen som nest etter nyttårsaften er dagen med mest mobiltrafikk.

– Antallet bildemeldinger er såpass høyt på julaften fordi mange bruker mobilen som verktøy når de sender julekort. Folk bruker tid på å lage en hyggelig bildemelding, slik man tradisjonelt har gjort med de gamle postkortene, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor.

Her satte også NetCom rekord, med en oppgang fra 750.000 til én million bildemeldinger under julaftendøgnet.

Nesten halvparten av befolkningen bruker tekstmelding til å sende julehilsener. Høyest representert er aldersgruppen 15-29 år, hvor tre av fire i en undersøkelse Norstat har gjort på vegne av Telenor oppgir at de ønsker god jul i stua med mobilen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag