Gå til sidens hovedinnhold

Ny spillkonsoll avduket

Electronic Arts, Capcom, THQ, Namco og Gameloft skal lage spill for verdens fattige land.

(Spill): Games Developer Conferance er i gang i San Fransisco, og blant de første nyhetene er en splitter ny spillkonsoll.

Selskapet Zeebo har utviklet en rimelig spillmaskin beregnet på «den neste milliarden gamere» i utviklingsland som Kina og Brasil, melder nyhetsbyrået AFP.

Lavbudsjettskonsollen er utviklet i samarbeid med mobilselskapet Qualcomm. Brukerne skal kunne laste ned spill til konsollen via 3G-nettverket. Det er med andre ord ikke snakk om de største spillene med den beste grafikken.

Spillselskap som Electronic Arts, Capcom, THQ, Namco, Glu og Gameloft er blant de første studioene som annonserer at de støtter Zeebo.

- Vi er svært takknemlige for støtten fra disse gigantene i spillindustrien. Innhold er kritisk for en ny konsoll og med støtte fra disse selskapene er vi på god vei til å lage spill for den neste milliarden spillere, sier toppsjef i Zeebo, John Rizzo, ifølge nyhetsbyrået.

Zeebo slippes i Brasil allerede i april og skal koste 200 dollar.

Det er omtrent like «lavbudsjett» som den rimeligste Xbox 360-konsollen, men maskinen skal gå ned i pris så snart den lanseres i andre land, som Russland, India og Latin-Amerika. Zeebo skal også bruke mellom 20 og 100 ganger mindre strøm enn en vanlig konsoll.

Maskinen kommer dessuten med fire spill ferdig installert og et femte spill kan lastes ned gratis. EA har blant annet bekreftet at de kommer med zeeboversjoner av «FIFA 09» og «Need for Speed: Carbon».

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday