RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny spray gir lenger sex

(Shutterstock)
Sist oppdatert:
Fra 0,6 minutter til fire minutter.

(SIDE2): En ny spray mot for tidlig sædavgang kan gi i gjennomsnitt seks ganger så lang nytelsestid i sengen. Ifølge den britiske avisen The Sun er det snakk om en merkbar forbedring fra bare et halvt minutt til hele fire minutter.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mange menn er plaget med dette problemet og sprayen som ennå ikke er kommet på markedet, men som er utviklet av forskere ved Belfast medics og inneholder de to lokalbedøvende midlene lidocaine og prilocaine kan kanskje være redningen for noen.

Klar forbedring
Hele tre hundre europeiske menn med tilstanden prematur ejakulasjon testet sprayen. Hundre av disse fikk en placebospray, mens to hundre fikk den bedøvende sprayen.

Studien viste at 90 prosent av mennene klarte å ha sex i fire minutter der de tidligere bare hadde holdt ut i sekunder. De fleste som var med i testen klassifiserte sprayen som «fantastisk».

Ingen bivirkninger
Sprayen må påføres penis fem minutter før samleie og viser ingen uønskede bivirkninger, så langt.

Resultatene fra studien ble publisert i siste nummer av den britiske journalen BJUI.

Vanlig problem
Undersøkelser har vist at for tidlig sædavgang opptrer hos 30-40 prosent av seksuelt aktive menn. Den manglende evnen til frivillig å kunne forsinke sædavgangen er blitt foreslått definert på flere måter, blant annet basert på 1) antall støt inn i vagina innen sædavgang, 2) tiden fra man fører penis inn i vagina til sædavgang eller 3) tiden inntil partneren fikk orgasme, ifølge lommelegen.no.

Virkemidler som kan være effektive mot dette problemet er for eksempel kondom for å redusere førligheten, men også «starte-stoppe»-metoden og en del menn benytter seg av ulike former for antidepressiv medisin for å bedre symptomene. Les mer om metodene på lommelegen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere