*Nettavisen* Nyheter.

Ny stemmeopptelling i Mexicos presidentvalg

Mexico by (NTB-AFP): Mer enn halvparten av stemmene i det mexicanske presidentvalget skal telles på nytt, etter flere beskyldninger om juks.

Onsdag kunngjorde Mexicos valgkommisjon at 54,5 prosent av stemmene skal telles på nytt.

Presidentkandidat Andrés Manuel López Obrador fra Demokratisk venstreparti ble slått av PRIs kandidat Enrique Peña Nieto i søndagens presidentvalg. Men han har nektet å akseptere valgresultatet, som han mener var «skittent» og preget av uregelmessigheter.

Tirsdag kunngjorde López Obrador, som ble slått med rundt 6,5 prosentpoeng, at han ville be landets valgkommisjon om en ny opptelling av samtlige stemmer i landets drøyt 143.000 valgurner. Valgkommisjonen går med på å telle rundt halvparten på nytt.

López Obrador hevder PRI brukte flere millioner pesos på å kjøpe stemmer for sin kandidat. Han mener også at mediene sterkt favoriserte Peña Nieto og PRI i sin dekning i forkant av valget.

I 2006 nektet López Obrador å anerkjenne seieren til nåværende president Felipe Calderón, og han arrangerte demonstrasjoner som lammet Mexico by i mer enn en måned. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.