RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny stor offensiv mot opprørerne i Mali

Pris (NTB-AFP-DPA): Regjeringsstyrkene i Mali har gått til en stor ny offensiv mot opprørerne i de midtre delene av landet. Soldater fra Frankrike og FN deltar i operasjonen, opplyser franske myndigheter.

Offensiven finner sted langs elva Niger mellom byene Timbuktu og Gao, sa oberst Gilles Jaron som er talsmann for den franske generalstaben torsdag. Rundt 1.500 soldater er satt inn, tilføyde han ifølge nyhetsbyrået AFP.

Operasjonen har kodenavnet Hydra. - Hensikten er å legge press på terroristgrupper som kan være i virksomhet i disse områdene, for på den måten å bidra til en stabilisering av situasjonen, sa Jaron.

Onsdag ble to FN-soldater fra Tsjad og en sivil person drept i det nordlige Mali. En gruppe med tilknytning til terrornettverket al-Qaida tok på seg skylden for dette angrepet, som ble fordømt i sterke ordelag av FNs sikkerhetsråd.

I januar i år ble islamister med tilknytning til al-Qaida tvunget til å trekke seg ut av byene nord i Mali. Siden da har disse opprørerne skaffet seg baser i fjellområder som de bruker som utgangspunkt for angrep mot regjeringsstyrkene og deres utenlandske allierte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere