Gå til sidens hovedinnhold

Ny storbrann i Moskva

Moskva (NTB-AFP): Minst tolv mennesker har mistet livet i en brann i et lager ved en markedsplass i den sørlige utkanten av Moskva. De omkomne skal være utenlandske arbeidere, opplyser myndighetene i byen.

Brannen skal ha rast gjennom bygningen tirsdag morgen, meldte nyhetsbyrået AFP. Arbeiderne som omkom, skal ha kommet til Russland fra den tidligere sovjetrepublikken Tadsjikistan, men en talsmann for myndighetene kunne ikke bekrefte dette.

Hjelpemannskapet fortalte at arbeiderne ser ut til å ha levd under elendige forhold i bygningen. Flere markeder i Moskva benytter seg av arbeidere som kommer langveisfra for å søke jobb i storbyen, og som får dårlig lønn og har elendige boforhold.

- Brannen kan ha oppstått i en elektrisk varmeovn, sa en ikke navngitt etterforsker til nyhetsbyrået Itar-Tass. Det er iskaldt i Moskva for tiden, og ovnen har ifølge etterforskeren trolig stått på hele natten.

Dette var den andre alvorlige brannen som rammet Moskva på ett døgn. Mandag måtte helikoptre settes inn for å slukke flammene i de øverste etasjene av et 67 etasjers bygg som skal bli Europas høyeste. (©NTB)

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter