RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny storm i natt

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Natt til tirsdag traff den første stormen norskekysten. Og mer blir det.

- Det var allerede full storm ved en del fyr utenfor kysten av Midt-Norge i natt. En ny runde i samme område er ventet til kvelden, sier vakthavende meteorolog Ina Ynnesdal Sulen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Sjekk været der du bor

Få været på mobil

Full storm betyr en vindstyrke på over 25 m/s. Fra Bergen til Stad, langs kysten av Nordmøre og Helgelandskysten er det ventet liten storm fra sørvest en gang i løpet av det nærmeste døgnet.

På vei nordover
Uværet beveger seg nordover og vil stryke kysten, men lavtrykket vil avta i styrke.

- Nord-Norge vil oppleve dette som kuling de nærmeste dagene, sier Ynnesdal Sulen.

Det er først og fremst de som bor ytterst langs kysten som får merke den første høststormen denne gangen.

Stormsenteret kommer inn over Færøyene og beveger seg inn i Norskehavet, melder Meteorologisk institutt i Bergen. De melder også om at det i havet utenfor Møre og Romsdal og Trøndelag kan det bli bølgehøyder på opptil 18 meter.

På Vestlandet vil det grå været fortsette utover uken, men vinden vil avta. Prognosene viser at det ligger en serie med lavtrykk som kommer inn over denne delen av landet.

Varme i sør
- Sør- og Østlandet ligger denne gangen i le for den første runden med høststormer. Enkelte steder kan det nok bli over 20 grader, så her finner vi nok det fineste været i dagene fram mot helgen, forklarer meteorologen.

Helt i sør vil en og annen sporadisk regnbyge bli erstattet av betraktelig bedre vær fra og med onsdag. Og fra torsdag blir det svært rolige vindforhold.

Mye tyder på at helgen ikke blir noe dårligere. Oppholdsvær og lange perioder med sol er det som varsles allerede i begynnelsen av uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere