RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Ny storsatsing i Danmark

Sist oppdatert:
Tidligere CSC-rytter vil få til det «andre ikke makter».

Lag som Christina Watches og Team Joker Merida har ambisjoner om en dag å konkurrere på sykkelsportens nestøverste nivå.

Men ingen av dem gjør det i 2013.

Det gjør heller ikke den danske nyvinningen som er under oppseiling i Danmark. Men tidligere CSC-rytter Allan Johansen avslører at også de ønsker det i framtida.

Restene av det tidligere Team Concordia skal nå rustes opp. Både lagnavn og ryttere vil bli presentert torsdag, melder tv2sporten.dk.

Restene av Concordia-laget
Og målsettingene er som nevnt hårete:

- Vårt primære mål er å kjøre ritt i utlandet. Ikke fordi vi ikke ønsker å kjøre i Danmark, men vi kommer til å fokusere på UCI-løpene. Vi ønsker også å markere oss i Post Danmark rundt, sier Johansen til nettstedet.

Deretter vil laget vokse seg ut av kontinentalnivået.

- Vi forsterker Concordia markant og skaper et nytt lag rundt noen av profilene jeg har kjørt sammen med i CSC. Ambisjonen er på sikt å bli prokontinentalt, forteller han.

CSC-kompiser klare
Blant rytterne på laget vil de tidligere protourrytterne Martin Mortensen og Kaspar Klostergaard befinne seg, melder tv2sporten.dk.

Verken Danmark eller Norge har for tiden lag på det prokontinentale nivået.

Team Saxo Bank-Tinkoff Bank er Skandinavias eneste innslag blant det som nå heter «pro teams». Her hjemme er det seks herrelag og ett kvinnelag som har søkt om å kjøre på kontinentalnivå foran neste sesong. I tillegg er det norske ryttere på det svensknorske laget Team Unaas Cycling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere