Ny storsatsning i App Store

Foto: (Apple)

Apple vil bedre brukeropplevelsen av nettbutikken App Store.

26.03.10 11:04

3. april lanseres Wi-Fi-versjonen av iPad i USA, 3G-modellen skal følge etter i slutten av måneden. Begge utgavene er planlagt for lansering i store deler av Europa i slutten av april.

ALT OM: iPad
LES OGSÅ: Her er Apples iPad

Når kommer iPad til Norge?

Apples pressebyrå i Norge opplyser til Nettavisen at de ikke har fått informasjon om når Apple planlegger lanseringen i Norge, og det kan derfor virke usannsynlig at Norge blir en del av denne første bølgen.

Nettavisen har tidligere opplyst at iPad sannsynligvis kommer til Norge mellom april og august.

I USA går imidlertid lanseringen sin gang, og et ras av stillingsutlysninger fra Apple avduker at selskapet har store fremtidsplaner for nettbutikken App Store. Nye stillinger er kanskje ikke så interessant i seg selv, men ved nærmere ettersyn er flere jobbene lyst ut på nettsiden TechCrunch redaksjonelle stillinger.

Lettere å finne godsakene

Det finnes millioner av programmer og spill i App Store, og det kan være vanskelig å få oversikt, og å skille de gode tingene fra de dårlige. De siste dagers «tørke» på App Store på grunn av 27. mars-fristen med å ferdigstille iPad-spesifikke programmer, har nærmest vært en deilig pause. Dette problemet ser det ut til at Apple ønsker å gjøre noe med.

Selskapet utlyser blant annet flere vaktsjeflignende stillinger innen områder som spill og programvare, som skal ha ansvaret for å «finne, velge ut og promotere» programvare.

Med andre ord vil vi i fremtiden se innhold på App Store som er anbefalt av redaksjonen. Vi regner med at dette kommer tillegg til forbrukernes mulighet til å gi poeng og skrive anmeldelser av produktene i nettbutikken.

Egen App Store til Mac?

Det er også interessant at Apple søker er personer som skal «promotere programmer på stasjonære maskiner så vel som App Store». Det kan tyde på at Apple har planer om å bringe en App Store-lignende nettbutikk med programvare til Mac også. Dette passer godt med selskapets nylige lansering av Mac Developer Program, lik det utviklere har for iPhone.

Ipad veier mellom 680 og 730 gram, er 24,3 centimeter høy, 19 centimeter bred og 1,34 centimeter tykk. Du kan lese mer om maskinens tekniske spesifikasjoner her.

3067

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag