*Nettavisen* Nyheter.

Ny streik mot kutt i Hellas

Aten (NTB-Reuters-DPA): Ansatte i offentlig sektor i Hellas har gått til ny streik mot regjeringens planer om økonomiske nedskjæringer. Men streiken ser ikke ut til å ha fått samme oppslutning som tidligere aksjoner.

Mange skoler, offentlige kontorer og kemnerkontorer holdt likevel stengt onsdag, etter at de ansatte ikke møtte på jobb. Streiken kom etter at kredittvurderingsselskapet Standard & Poor's uventet oppgraderte Hellas' status og betegnet utsiktene for landets økonomi som stabile.

- Vi forlanger at regjeringen endrer sin urettferdige politikk, som rammer arbeidsfolk og ødelegger offentlig sektor, sa fagorganisasjonen ADEDYs leder Costas Tsikrikas.

- Vi venter stor oppslutning om streiken, tilføyde han.

Det ble spådd store forsinkelser i trafikken med tog og ferjer som følge av den nye streiken. Senere onsdag var det var ventet at tusenvis av lærere, leger og kommunearbeidere ville delta på et massemøte i den greske hovedstaden Aten.

Regjeringen lover store økonomiske reformer for å redde den greske staten fra konkurs. EU-kommisjonen, den europeiske sentralbanken ESB og det internasjonale pengefondet IMF - «troikaen» som gir Hellas økonomisk nødhjelp - tviler imidlertid på om løftene vil bli holdt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.