RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Sundal billigere enn ventet

Sist oppdatert:
Hydro Aluminium er nå ferdig med modernisering og utbyggingen av anleggene i Sundal, og prislappen ble lavere enn budsjettert
Nye Sunndal er etter ferdigstillelsen Europas største og mest moderne aluminiumverk og vil ifølge Hydro betydelig grad bidra til å sikre Hydros konkurranseposisjon og verdiskaping.

Prosjektet ble 150 millioner kroner billigere enn de 5,6 milliarder kroner anlegget var beregnet å koste.

- Prosjekt-teamet som har stått for utbyggingen av Nye Sunndal har fullført anlegget godt innenfor kostnadsrammen, tre måneder før tidsplanen og samtidig etablert en ny norm for sikkerhetsarbeidet i store anleggsprosjekter, sier generaldirektør Eivind Reiten i en kommentar.

HKH Kronprins Haakon vil i dag, torsdag 4.november, forestå den høytidelige markering av at "Nye Sunndal" er ferdigstilt

Nye Sunndal vil fra årsskiftet ha en produksjonskapasitet på rundt 360.000 tonn primæraluminium per år. Det plalegges en årlig produksjon av 300.000 tonn pressbolt og 80.000 tonn støpelegeringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere